La pasta per als catalans
La pasta per als catalans

Un dels avantatges del web 2.0 és que és participatiu: som prosumers, creadors i consumidors alhora, terme que explicaré en profunditat en un altre escrit. A través dels blocs, els usuaris de la xarxa poden escriure el que vulguin, d’allò que siguin experts o del seus hobbies. N’hi ha de tot tipus: literaris, esportius, bèl·lics, musicals o gastronòmics.

Avui em centraré en aquests últims per donar-los algunes recomanacions interessants a la xarxa. Dels molts blocs de cuina que podem trobar a la xarxa, n’hi ha dos que mereixen especial atenció. El primer és “La pasta per als catalans”, el bloc d’Antonella Speranza, una napolitana afincada a Catalunya i que té per objectiu “millorar la relació entre els catalans i la pasta”, un lema amb doble lectura. Al seu bloc, per cert, molt jove, l’Antonella ens ofereix mig centenar de receptes tradicionals italianes adaptades als productes catalans, afegint-ne de noves cada pocs dies. També trenca moltes falses creences relacionades amb la pasta, com ara que la carbonara es fa amb ou enlloc de crema de llet o que la pasta, per si sola, no engreixa.

Si busquem algun bloc gastronòmic realitzat des de les nostres contrades, segurament us sonarà el “Blog de cuina de la Dolorss” (sí, amb doble “s”), un dels blocs més importants de cuina del nostre país. N’hi ha per això i més: més de 700 receptes de cuina, classificades per receptes, ingredients o plats especials. Un gran portal creat per la Dolors Mateu, de Balaguer, una persona inquieta que segurament haureu vist per fires gastronòmiques d’arreu, sempre buscant les últimes novetats per aportar-ho a l’ideari global.

El bloc de la Dolors, que ha rebut més de tres milions de visitants, està protegit per llicència Creative Commons i conté tots els widgets per seguir-la per totes les xarxes socials existents.

[divider]

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 01/04/2012)

[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *