Que tot canvia és un fet. Canvien les estructures i canvien els processos. I un d’aquests és el procés de selecció de personal a les empreses. Abans s’enviava un currículum extens que l’encarregat d’escollir un candidat revisava segons preferència; avui ja no cal enviar res, en primer lloc perquè tenim eines a la xarxa per generar el nostre currículum i actualitzar-lo constantment, com LinkedIn, on a més hi apareix un component social per crear llaços de contactes segons àmbit professional. Un dia ja ens dedicarem exclusivament a parlar d’aquesta xarxa.

Un cop coneguin el nostre currículum online professional, a una empresa els interessarà saber qui som, què fem i què ens interessa, per això ens buscarà per Facebook per saber el que fem el cap de setmana i per Twitter, per saber com pensem i escrivim. Hi ha qui pensa que això és un atac a la llibertat dels individus, d’altres pensem que tot és una oportunitat i que la imatge i reputació digital s’ha de cuidar molt. Un altre dia també parlarem de la imatge digital.

Per això, cinc joves emprenedors de Lleida de l’empresa Ebentu han ideat twiCVer, una pàgina on crear-nos un currículum professional utilitzant la brevetat de Twitter, és a dir, 140 caràcters per cada apartat: Biografia, historial acadèmic, personal, professional, idiomes i èxits i fracassos (del tema dels fracassos també en parlarem un altre dia). D’aquesta manera, twiCVer toca dues línies paral·leles, d’una banda els candidats que inclouen el seu currículum, i de l’altra els reclutadors, que tindran l’oportunitat de cercar professionals per interessos, demanar referències i filtrar per aconseguir el millor resultat. TwiCVer vol ser un referent mundial, per això de moment s’ha llençat en format beta en anglès i castellà.

Des de n’Apps i cols aplaudim la iniciativa i us animem a entrar al portal i registrar-hi el vostre currículum.

[divider]

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 27/05/2012)

[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *