Tots hem jugat algun cop a la vida a l’Scrabble, aquell famós joc de sobretaula on amb unes lletres individuals havíem de crear unes paraules amb combinacions de punts; les lletres habituals sumaven pocs punts, en canvi les lletres més complicades, com la “z” o la “v” sumaven més punts. Fixeu-vos que parlo en passat.

L’ última gran aplicació que ha estat tot un fenomen és Apalabrados o Angry Words. Simplement és el joc que tenim en format taula traslladat al món digital, amb els avantatges i inconvenients que comporta aquest món. Els avantatges són múltiples, es pot jugar en qualsevol moment amb qualsevol persona del món, a través del nostre dispositiu mòbil i una simple connexió de dades. Com a inconvenient, podríem dir que a vegades entre tirada i tirada passa tant temps que una partida pot durar, perfectament, tres dies.

Apalabrados ha enganxat petits i grans, no utilitza grans narratives ni gaires complicacions, simplement utilitza la jugabilitat del joc de taula. Un cop hi entrem i ens registrem, podrem buscar qualsevol amic que tinguem, ja sigui al nostre costat o a l’altra punta de món, seleccionar l’idioma del joc i començar la partida. Teniu deu idiomes per escollir, entre els quals, el català i el castellà. Us deveu preguntar com es que hi ha el català entre l’anglès, el francès o l’alemany? Doncs per la dedicació de Joan Montané, un jove aficionat a l’Scrabble que va proporcionar un llistat de més de mig milió de termes als creadors d’Apalabrados perquè s’inclogués el nostre idioma al joc.

Però després de la popularitat global, ja hi ha qui ha començat a fer trampes al solitari, i un grup de gent ha creat des de Catalunya una pàgina web on incloent les fitxes que tenim disponibles ens diu la paraula que ens pot donar més punts.

[divider]

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 17/06/2012)

[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *