Tots recordem els videoclubs del nostre poble o barri, aquells llocs on la gent solia anar a llogar pel·lícules en format VHS, agrupades per gènere i novetat i moment romàntic pels afeccionats, que s’endinsaven en aquella olor particular que provenia de centenars o milers de cintes de cassette. Els canvis tecnològics de començaments de segle van propiciar la desaparició d’aquests espais, relegats primer per grans cadenes comercials com Blockbuster i finalment desapareixent completament. Algun reducte deu quedar, però li auguro poc futur.

La gent encara vol llogar pel·lícules, però a un preu més econòmic i sense moure’s del sofà de casa, gran avantatge (o inconvenient) de les prestacions de l’ample de banda. Plataformes com Voodler, Youzee, Filmin o Apple TV fa temps que treballen en aquests nous sistemes de lloguer de material audiovisual.

Avui la novetat és Google Play Movies, la última plataforma que ha arribat d’Android, el sistema operatiu de Google, que multiplica serveis dia a dia a través de la seva plataforma Play. Si fa dies van ampliar horitzons amb Google Music (només als EUA), ara ens arriba Google Play Movies. Amb un segon, si som usuaris d’Android, podem escollir les pel·lícules que vulguem llogar, cliquem, se’ns carrega al nostre compte corrent vinculat a Google i ja podem gaudir de qualsevol film amb alta definició.

Però aquesta nova plataforma, amb pocs dies de vida, no està exempta de polèmica: els usuaris es queixen de l’alt preu que han de pagar per veure una novetat, que pot arribar a costar 4 euros. Una polèmica de la que de moment Google no s’ha pronunciat, tot i que es ben sabut que aquests preus venen pactats per la productora de cinema. Seran els usuaris, una vegada més, els que definiran poc a poc el preu que volen pagar. Aquest és el poder dels usuaris.

[divider]

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 24/06/2012)

[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *