Segur que heu sentit a parlar mil vegades de la geolocalització. Es tracta de dotar d’unes coordenades exactes del mapa mitjançant les dades del satèl·lit o el GPS, que podem utilitzar per a interactuar amb altres usuaris o diferents empreses de serveis, gràcies als dispositius mòbils d’última generació.

Això ho ha aprofitat una xarxa social pionera anomenada Foursquare, que podreu trobar per a tots els sistemes mòbils. Aquesta xarxa social juga amb la geolocalització per fer competir els usuaris amb les seves amistats a través dels check in. Quan som a qualsevol lloc podem fer el seu corresponent check in, de manera que guanyarem punts i si som dels que més vegades ho han fet, ens convertirem en “alcaldes” virtuals del lloc. És un joc competitiu que té molts adeptes arreu. Però no només tracta d’un joc qualsevol. Hi ha un espai on les empreses poden posar la seva promoció a través de la plataforma Foursquare, de manera que si, per exemple, ens trobem al bell mig de l’Eixample de Barcelona, podrem veure totes les promocions de la zona i gaudir-ne. Per exemple, un restaurant que ofereix un cafè gratis si l’usuari fa check in, o una perruqueria que pel check in ofereix un 15% de descompte, i un llarg etcètera. Una nova forma de promoció i màrqueting que sens dubte és un reclam empresarial. A Lleida per sort o desgràcia encara no acaba d’arrancar, però, com tot, si és dels primers segurament marcarà un abans i un després del màrqueting geolocalitzat.

L’empresari potser es preguntarà què hi guanya. Doncs molt senzill, cada cop que algú fa check in, apareix a totes les xarxes socials de l’usuari que aquest és a tal lloc, de manera que la gent comença a veure el nom de la seva empresa a través de totes les xarxes, i la bola es va fent gran. Com més, millor. Si els interessa saber com ho poden implementar a la seva empresa, no dubtin a posar-se en contacte.

[divider](Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 19/08/2012)[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *