Avui els vostres vegetals preferits us presenten una App destinada al sector de la sanitat. Es tracta de NandaNocNic, una aplicació creada per Educsa i llençada fa poques setmanes que té per objectiu ajudar als professionals d’enfermeria a l’hora de realitzar consultes de diagnòstics a través d’una app per iPhone o iPad (49,90€), tot i que també existeix en versió web (85€ anuals) i s’està actualitzant per dispositius Blackberry i Android.

Aquesta aplicació, que també és una gran eina per estudiants de tots els àmbits de la salut, és la primera de tot l’estat espanyol d’aquestes característiques i ajudarà a prendre decisions basades en les mostres extretes als pacients per part del personal d’infermeria. Les avantatges d’aquesta aplicació són diverses, ja que les taxonomies es van actualitzant constantment i són aplicables a qualsevol tipus de pacient i àmbit. Per la creació d’aquesta nova aplicació, Educsa va realitzar un estudi a 3.000 professionals del sector, dels quals un 53,7% va respondre que preferia consultes de taxonomia a través de programes informàtics, un 31,5% va assegurar que preferia una aplicació mòbil mentre que tan sols un 11% preferia consultar un llibre. Sens dubte unes dades que ens han de fer reflexionar sobre el canvi de metodologia en aquest àmbit professional, cada cop més adequat a l’ús de noves tecnologies.

Els sectors professionals es van adaptant poc a poc als avantatges i usos de les TIC, gràcies a la mobilitat que aquestes ofereixen i l’alta connectivitat que afavoreix la possibilitat de consulta en qualsevol moment. L’àmbit sanitari és un més, però podem aplicar aquest canvi de tendència al món del periodisme, l’arquitectura o la docència entre molts altres. Uns canvis que acostumen a generar polèmica, ja que acostumen a portar associats uns temps d’aprenentatge i usabilitat, cosa que per molts professionals poc donats a l’ús de les noves tecnologies els pot suposar un problema. Creieu que és positiu o negatiu?

 

[divider](Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 05/08/2012)[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *