Memolane
Memolane

Ja fa uns anys que pràcticament tots els usuaris d’Internet formem part d’alguna xarxa social; n’hi ha que en són a una i n’hi ha que som a totes. El que llavors era una curiositat temporal, s’ha anat convertint en el nostre dia a dia. Compartir, conversar, conèixer, créixer, i un llarg etcètera de coses que han anat passant des de que som a les xarxes socials. I no ho oblidem, continuarem sent-hi, pel que poc a poc hi anem confeccionant una línia temporal que cada vegada es va fent més gran. Si paréssim a reflexionar un moment, veuríem que tots els comentaris, continguts i material de valor personal o públic que hem anat publicant a tot arreu i que han quedat perdut en l’espai temps, confeccionaria un diari personal molt més gran del que hom podria arribar a imaginar. El problema és que to això queda perdut.

Doncs bé, si fa un temps us explicàvem què era el nou timeline de Facebook, una eina que en definitiva serveix per recollir tot el que hem anat fent al llarg de la nostra vida en aquesta xarxa social, ara us presentem dues eines més que segur que us seran del vostre grat, es tracta de Memolane, Timehop i Photojojo. Eines que es nodreixen de totes les nostres xarxes socials per generar-ne una definitiva, molt gran i amb tot el material. A Memolane podem buscar un dia concret de farà 3 anys i veurem què vam publicar a Facebook, què vam dir a Twitter, què vam fotografiar a Flickr i a Instagram, on érem a través de Foursquare, o quines vídeos vam veure per Youtube. En definitiva, un diari de la nostra vida social en línia. Memolane, té un servei que envia als seus usuaris correus amb material d’anys enrere, per veure què fèiem fa anys.

El servei Timehop és més simple i minimalista, però amb les mateixes funcions que l’anterior. Finalment Photojojo és una pàgina que només funciona per fotografies i on no podrem buscar coses del passat. Tot i això, ens envia correus amb fotografies antigues, vells comentaris i ens dóna la possibilitat d’enviar-nos comentaris al nostre jo del futur. Una eina molt curiosa.

[divider]

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 02/09/2012)

[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *