Els vostres n’Apps i Cols favorits fa temps que notem una certa crispació al voltant, no sabem si és del nostre hort o del veí, però diuen que té a veure amb diners. Com que nosaltres som vegetals i no sabem què és, hem investigat i hem trobat una aplicació per als vostres mòbils que, segurament sí que estareu al corrent d’aquests temes, us pot interessar.

Es tracta d’Stopespoli, una aplicació disponible pels dispositius amb iOs, Android i Blackberry que denuncia l’espoli fiscal al qual està sotmesa Catalunya. Però no ho fa amb les xifres o com un comptador que va augmentant, sinó que converteix les xifres en unitats de despesa en inversions i serveis que es podrien dur a terme en cas que Catalunya tingués una Hisenda pròpia.

L’aplicació conté diferents apartats; un d’ells és l’explicació del dèficit fiscal, amb vídeos demostratius en què participen diferents economistes catalans de renom. En un dels altres apartats, anomenat Conversor, es pot veure les diferents possibilitats de despesa pública a les quals es podria destinar el dèficit fiscal. Aquest conversor està dividit en diferents apartats: Educació i cultura, sanitat, serveis i infraestructures. Finalment, l’últim apartat està dedicat a l’espolímetre, una aplicació que ja fa temps que roda per la xarxa i que ha aixecat molta expectació.

StopEspoli és una aplicació de la Fundació CatDem, creada amb la col·laboració d’Ara o Mai, el CADCI, Catalunya diu Prou, la Fundació Fòrum Barcelona i la Fundació Nous Catalans. Compta amb l’assessorament d’Elisenda Paluzie, degana de la facultat d’Economia i Empresa de la UB.

Sembla que darrerament estan apareixent aplicacions reivindicatives sobre diversos aspectes de la nostra societat. No patiu, investigarem i us les portarem totes. Mentrestant, teniu cura del vostre hort i que no us fotin cap tomàquet!

[divider]

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 23/09/2012)

 

 

[divider]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *