Qui tingui un mòbil intel·ligent (smartphone) sabrà que cada cop ens és més difícil viure sense ells. La resposta és molt senzilla: ho tenim tot allà. No només els contactes o el nostre món social, sinó que s’ha convertit en la nostra agenda diària, amb el correu diari i els dies programats amb exhaustius calendari, i fins i tot l’economia personal (veure n’Apps i cols del dia 26 d’agost), amb aplicacions que ens detallen les nostres despeses al mil·límetre.

Avui us volem parlar dels ebooks, aquells llibres electrònics que normalment s’acostumen a llegir en dispositius electrònics portàtils específics. Diem normalment perquè també podem fer-ho des dels nostres ordinadors de sobretaula o, com expliquem avui, a través dels nostres mòbils. Sembla una missió impossible, però els fabricants cada cop opten per pantalles més grans i millor qualitat d’imatge, cosa que afavoreix la lectura de text. És el millor mitjà? No, és millor fer-ho a través de llibres electrònics de tinta digital. El motiu és que les pantalles retroil·luminades dificulten la lectura i acaben cansant la vista. No és gaire habitual que algú aguanti més de 30 minuts llegint en una pantalla de tableta o smartphone. Tot i això, per aquells que tingueu un minut, al tren, al bus o al metro, us agradarà saber que teniu aplicacions dedicades a poder-vos descarregar llibres pels vostres dispositius mòbils.

Us en presentem unes quantes. iBooks2 (iPhone), té una interfície excel·lent i molt fàcil d’utilitzar, tot i que només hi podrem llegir els llibres que comprem de la iBookstore. Google Play Books (Android) és la botiga virtual de Google. Allà hi podrem comprar llibres, descarregar-los i llegir-los a la mateixa aplicació. Kindle (iPhone i Android) és d’Amazon, empresa que va treure un lector exclusiu amb el mateix nom fa pocs mesos. A hores d’ara és l’aplicació reina d’ebooks. Tots aquests tres que us hem anunciat son totalment gratuïts. A què espereu per començar a llegir?

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 14/10/2012)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *