Els lectors que ens seguiu habitualment sabreu que som uns vegetals que parlem de noves tecnologies, i que ens agrada parlar de natura, ja que és el nostre medi diari i habitual. Avui viatgem mar endins per conèixer els nostres compatriotes del fons marí. I com ho fem? Doncs a través de Google Street View.

Suposem que tots coneixereu Google Street View, aquell servei de Google Maps que ens permet veure pràcticament tot el que vulguem a través de fotografies preses a nivell de terra. Així, quan busquem una adreça concreta, a través de Google Maps, podem baixar fins a peu de carrer per veure imatges reals de la zona que busquem. També volem suposar que heu perdut una bona estona buscant-vos pels carrers dels vostres pobles o ciutats. Doncs la gent de Google, que pel que sembla no van faltats d’idees, han decidit que volen augmentar a poc a poc el seu mapa mundial a través de fotografies. Però com fer-ho si ja han visitat la gran majoria dels pobles i ciutats disponibles? Doncs canviant asfalt per aigua salada. Per això els programadors de Google Maps han canviat cotxe per vestit de submarinista (amb la col·laboració de The Catlin Seaview Survey) i s’han capbussat a les aigües d’Austràlia, les Filipines i Hawaii per recrear amb la millor precisió possible tots els detalls que amaga el fons marí d’aquests indrets.

Si fa unes setmanes vam parlar que la gent d’#igerslleida estan creant, a nivell local, el banc d’imatges més gran de Ponent de la història, Google Maps Street View està creant el banc d’imatges més gran del món. Les idees no se’ls acaben, potser d’aquí poc comencen a fer el mateix a Mart, o a crear un arxiu de fotografies històriques de cada ciutat i carrer.

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 28/10/2012)


One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *