Ja sabeu que el món de les xarxes socials viu d’aliances i relacions entre els altres ecosistemes socials; podem veure les piulades de Twitter a Facebook o les fotografies d’algunes plataformes a Twitter. Però quan alguna xarxa canvia la seva interfície o aplica una millora substancial, una altra en pot sortir perjudicada.

Això li acaba de passar a la xarxa social de fotografies Instagram, comprada recentment per Facebook. Aquesta plataforma ha millorat la seva interfície web i ara, si entrem al nostre perfil d’Instagram a través de la web, podem veure un timeline molt elaborat, amb les fotografies ordenades cronològicament i amb tots els likes i comentaris rebuts. Això xoca frontalment amb la fins ara filosofia oberta d’Instagram, que permetia als usuaris de Twitter poder veure directament les fotografies al seu timeline, és a dir, quan obríem una piulada on hi havia un enllaç a una fotografia d’Instagram, aquesta se’ns desplegava i la podíem veure directament sense haver de seguir cap enllaç.

Ara passa que a Instagram li interessa potenciar la seva nova versió web, i per això, ha bloquejat aquesta visió directa de les fotografies a través de Twitter i obliga a tots els usuaris a seguir un enllaç cap a la web. Els perjudicats, com sempre, són els usuaris, que ja no poden veure directament les fotografies i s’han de moure a través d’aplicacions mòbils, quan abans ho tenien tot en un sol programa.

Però Internet és intel·ligent, si més no, els seus usuaris, que han trobat una eina fàcilment instal·lable que permet continuar veient les fotografies d’Instagram a través de Twitter. Es tracta de IFTTT, un servei que ajuda a automatitzar tasques entre serveis. Si voleu saber com utilitzar-ho, només heu de seguir aquest enllaç. La fórmula és senzilla, després d’instal·lar IFTTT a través del web, només caldrà que etiquetem les nostres fotografies d’Instagram amb una etiqueta concreta, la que nosaltres escollim, i es farà visible a Twitter automàticament.

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 23/12/2012)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *