A aquestes altures no cal parlar de Twitter, una de les xarxes socials més potents a nivell d’usuaris i interaccions, com també, si se’n fa un bon ús, a nivell informatiu. Tampoc cal parlar de l’ús dels mòbils intel·ligents, que ens permeten tenir, gràcies a la connexió de dades, accés a totes les xarxes socials. Aquesta relació sovint es veu truncada per una aplicació oficial de Twitter no sempre eficient i que en molts casos dóna poc valor afegit a la xarxa social. Per això existeixen un bon munt de clients de Twitter per smartphone que ofereixen totes les prestacions de la xarxa social més algunes característiques de gran valor afegit. Avui analitzarem les millors aplicacions de Twitter per Android.

Comencem amb Plume, el client amb més opcions per la plataforma de Google. Plume ens permet personalitzar els estils de retweet o escollir el nostre escurçador d’adreces web, a més de poder-hi utilitzar infinites comptes de Twitter. Té suport per tauletes.

Si parlem de client de Twitter hem de parlar d’un dels pioners, TweetDeck (adquirida per Twitter). Ens permet tenir diferents columnes amb diferents cerques, cosa que afavoreix la velocitat de navegació, a més es complementa amb un servei de client pel nostre ordinador excel·lent i la possibilitat de controlar també Facebook. L’únic inconvenient és la falta de suport i actualitzacions.

TweetCaster, és el més popular d’Android, un client molt útil, amb moltes opcions i dades, com analítiques en temps real i la possibilitat d’ocultar certs usuaris temporalment. També permet localitzar qui piula a prop nostre i ens ofereix usuaris amb afinitats. TweetCaster té total suport amb tauletes Android.

També existeixen clients com UberSocial, Seesmic o Twicca, també eficients però ja sigui per interfície o usabilitat resten una mica per sota dels analitzats. Twitter ha deixat de banda la mobilitat i no ha donat solucions acceptables als seus usuaris d’Android, amb una aplicació mediocre. Pitjor encara pels usuaris de tauletes, que no tenen cap aplicació oficial optimitzada. La setmana que ve analitzarem els clients d’iOS.

ACTUALITZAT: CLIENTS PER ANDROIDIOSWINDOWS PHONE I BLACKBERRY

 

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 13/01/2013)Clients de Twitter per Android

3 Comments

  1. M’agrada Flipboard, que no és purament un client de Twitter, però té un disseny molt ben trobat que permet veure els tuits i sobretot els continguts (links, imatges, videos) de manera molt còmoda i integrada. Què n’opines?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *