AkinatorAkinator és un geni que us pot llegir la ment. No us creieu? Doncs entreu al web es.akinator.com i comenceu a jugar. Penseu un nom d’un personatge famós i el geni sortit de la làmpada us l’endevinarà, després de pensar molt, en unes 10 preguntes. I no acostuma a fallar.

L’aplicació es va crear l’any 2007 a França, i poc a poc, degut a la seva popularitat es va anar traduint fins a 10 idiomes, des del japonès fins al rus, passant per l’espanyol. Des de la seva sortida, Akinator va ser un èxit de masses a través dels formats web i d’smartphone i ara la recuperem a n’Apps i cols per parlar d’aplicacions curioses de la xarxa. El joc és molt senzill, ja sigui via web o via mòbil, reptarem al geni a endevinar el personatge amb el que pensem. Ell començarà a fer-nos preguntes bàsiques sobre el gènere del personatge o la seva professió, al que haurem de respondre amb respostes de “si”, “no” o “no ho sé”. Poc a poc anirà tancant el cercle i en unes 10 preguntes ens donarà la resposta. Això sí, haurem de conèixer la vida del personatge, que hem pensat per tal de poder respondre bé les preguntes. Akinator no només endevina personatges famosos reals, sinó que també pot fer-ho amb personatges de ficció, com Mickey Mouse o Aladdín. Si no l’endevina, continuarà fent-nos preguntes fins acabar donant-nos el nom del nostre personatge. El joc s’ha anat ampliant constantment gràcies a les respostes dels usuaris i hi podem trobar personatges tan nostrats com Jordi Pujol, Xavi Hernàndez, Buenafuente o els lleidatans Isidre Esteve o Kilian Jornet.

Hi podem jugar gratuïtament a través de la web o si volem fer-ho a través del nostre mòbil tenim disponibles les aplicacions per Android (1,59€), iOS (1,99€), Blackberry (1,50€) i Windows Phone (1,49€), totes elles de pagament excepte la d’Android, on una versió gratuïta ens permetrà jugar-hi 3 partides. A què espereu per jugar-hi amb els vostres amics?

(Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 03/02/2013)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *