1360759189535El company i bon amic Xavier Docampo m’acaba d’enviar un document esfereïdor. Segurament ja hi ha gent que ho haurà vist i haurà fet la crítica, però jo no me’n puc estar de tornar a denunciar una cosa que es ve dient des de fa molt temps, des de molts indrets d’aquest país i que cal reiterar fins que les ments creatives d’aquest país s’adonin del que està passant, es tracta del CENTRALISME DE TV3.

TV3 anuncia, des de fa un temps, Etiquetats, un nou programa presentat per l’atractiva i moderna Bibiana Ballbé, i per Valentín Sanjuán, que un sector d’usuaris de la xarxa reconeixerà pel programa online Visto lo vistoTambé hi trobem els amics de la pedrera VLV, com Loulogio i demés elements mainstream de la cultura moderna, com Love of lesbian i El niño de la hipoteca.

Etiquetats ho produeix TV3 i és considerat com el primer programa online de la nostra televisió (LA NOSTRA). En un dels vídeos de presentació (que podreu veure més avall), Sanjuan ens ensenya el plató. Molt modern, pantalles gegants, patrocinadors amics d’aquesta pàgina com Estrella Damm, i una frase al final que m’ha deixat garratibat: “Etiqueteu tot allò que us sembli que és cultura, tendència, humor, reptes o coses potents que passen a la ciutat de Barcelona“.

Com? TV3? Barcelona? No era Catalunya?

Segurament haurà estat un error del presentador, i segurament no tardarà en dir que el programa és per tota la gent de Catalunya i tot això. Però nois, ho heu dit tal i com us surt del cor. Un altre cop atacant a tots els ciutadans de fora de l’Àrea Metropolitana. Un altre cop deixant de banda els Sanjosex quan toquen a la Bisbal, els Gasions quan toquen a Almacelles, els Quicos i Célios quan toquen a Amposta o les Iaies quan toquen a Vic. Només ens importa quan els Sanjosexs, els Gasions, els Quicos i Célios i els Iaies toquen a Barcelona. O les exposicions que es fan a Lleida, les tendències dels grups de creació de Tarragona o els humoristes que surten de Figueres. D’això res.

Un aplaudiment, senyors. Un fort aplaudiment. Sí senyors. Una coseta, els programes en xarxa haurien de ser com més  globals millor, per això es diuen en xarxa. Si no es dirien locals.

Aquí teniu el vídeo del que parlo. Si voleu escoltar el tall concret, aneu al minut 1:22.

També m’agradaria saber, encara que no sé si seria possible, quin és el pressupost d’aquest programa, amb dos presentadors, un plató gegant i difusió exclusiva per Internet, ara que les coses estan tan malament a la casa gran de l’audiovisual català. No sé si algun geni haurà pensat si és viable fer, segons un pressupost que no sé, un programa que pugui tenir una audiència total de, posem 5.000, 10.000, 30.000 persones a tot estirar? A quan surt cada espectador que miri aquest programa? Cap dels funcionaris de TV3 que està penjant d’un fil s’ha plantejat investigar sobre això?

Us diré una cosa. Quan sapiguem el pressupost d’aquest programa, us explicaré com aquest estiu passat jo i dues persones més vam crear un programa de 46 programes d’una hora i mitja amb un pressupost mínim. Llavors compararem. I llavors veurem quan val fer un programa.

(DES)Etiquetats, el nou programa de TV3

3 Comments

  1. Joan, aixo ho vas escriure fa uns temps ja… ara la cosa encara es fa mes evident (insultant) i explicita. He llegit el teu text perque cada cop que veig les promos per tv3 em pregunto si a tothom li sembla igual d’esperpentic que a mi. gracies per haver-ho dit en veu alta. (perdo pels accents, no funciona…!!!!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *