google-keepFa uns dies vam parlar d’Evernote i Springpad, excel·lents programes per prendre notes amb el nostre telèfon mòbil i poder-les sincronitzar amb tots els nostres dispositius per tenir-les sempre a mà. Ho recorden oi? Entrarà a l’examen que farem a final de temporada.

Curiosament, al cap de dos dies de publicar-se l’article on parlàvem del tema de les llibretes de notes digitals, Google ens va sorprendre amb Google Keep, una nova eina que arribava per desbancar Evernote i Springpad de l’ecosistema d’Internet. Evernote continua sent l’eina més potent del mercat, per la seva maduresa i les seves característiques infinites alhora de crear i compartir continguts, per això s’ha fet una eina imprescindible tan per particulars com per empreses. Springpad comptava amb una interfície molt suau, minimalista i que faria les delícies dels usuaris menys exigents i que volguessin una eina senzilla per escriure recordatoris i poca cosa més. I Google Keep? Doncs la podríem posar entremig. D’una banda compta amb una usabilitat i interfícies exquisides, gens carregades de botons i aparentment molt senzilla. Només aparentment, ja que si bé encara ha de madurar molt i fer-se a foc lent, Google Keep compta amb alguns punts que podrien fer trontollar el lideratge d’Evernote, sobretot els que fan referència a la integració amb el navegador Chrome, el més utilitzat al món, també de Google. Això ens permetrà tenir, al mateix iniciar el navegador, un recordatori de totes les tasques pendents o les notes que hem anat guardant, molt més ràpid i útil que obrir un programari concret i sincronitzar totes les notes que hem anat recapitulant.

Tot i això, Evernote ha tingut temps per madurar i integrar-se a tots els ecosistemes de la xarxa i s’ha convertit en el millor aliat per editar documents col·laboratius. Però Google Keep acaba de néixer, i no hem de descartar que molt usuaris optin per la simplicitat i la lleugeresa enlloc de les eines carregades d’opcions. Haurem d’esperar per valorar-ho.

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 14/04/2013

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *