facebook-hashtagsA aquestes altures segurament no caldrà explicar què és Facebook; ja n’hem parlat molts cops en aquesta secció setmanal del vostre diari preferit. Simplificant els diré que és la xarxa social amb més usuaris al planeta i que el seu color corporatiu és el #3b5999. Amb aquest joc els dissenyadors m’hauran entès perfectament.

En tot cas, avui els parlaré d’una novetat a Facebook que té a veure amb una certa obertura cap a la seva integració amb altres grans xarxes socials, com Twitter o Instagram. Es tracta dels famosos hashtags o etiquetes, aquelles paraules clau que se solen incorporar als missatges precedides del símbol # i que són interactives, és a dir, quan veiem una etiqueta hi podem clicar i anirem a un llistat de missatges que inclouen aquesta mateixa paraula clau. Sigui com sigui, Twitter les va popularitzar farà uns anys, fins al punt que molts programes televisius, de ràdio o articles de premsa valoraven la seva popularitat segons si havien estat Trènding Tòpic (hashtags més utilitzats en un espai de temps) o no. Després l’ús de les etiquetes va passar cap a altres xarxes socials, com Instagram, que va aprofitar l’espenta que li havia donat Twitter per vendre’s a Facebook per una quantitat molt elevada. Amb aquesta compra, es veia a venir que Facebook, amb la integració que està donant a les fotos d’Instagram, comencés a oferir la possibilitat d’incloure etiquetes als missatges dels seus usuaris.

Dit i fet. La xarxa social de Mark Zuckerberg ha inclòs, des de fa uns dies, la possibilitat d’utilitzar etiquetes als missatges. Si en cliquem una ens apareixerà una finestra emergent amb tots els missatges que els usuaris hagin escrit amb aquesta etiqueta. De moment sembla que aquest servei costa d’arrencar, probablement per la poca immediatesa que ofereix Facebook comparat amb Twitter, però estem segurs que és un pas que comportarà canvis molt importants en l’ús de Facebook del futur.

______________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 20/06/2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *