papyrusSi els dic que parlarem dels ebooks ja haurien de saber de què tractarà el n’Apps i cols d’avui. Ja fa dies que en aquesta columna parlem d’aquest format de lectura digital, que s’està estenent poc a poc i que alguns optimistes asseguren que canviarà la forma de consumir continguts i que acabarà substituint el paper.

Avui no parlarem de plantejaments més apocalíptics o integrats sobre el paper, sinó que els donarem una eina prou útil per crear els nostres propis llibres digitals. Es tracta de Papyrus, una web on podrem editar les nostres pròpies publicacions i fer-les interactives pels nostres mòbils, tauletes i ebooks i per tots els formats compatibles.

Després d’escollir un format de portada, Papyrus ens portarà a un editor de text privat i personal, on podrem anar escrivint els nostres continguts, guardar-los quan vulguem i maquetar-lo de la forma que desitgem. Una funcionalitat molt interessant és la de crear una taula de continguts, de manera que quan els nostres lectors naveguin per la nostra publicació, podran moure’s ràpidament per tots els capítols i seccions. Un cop tinguem el nostre ebook acabat i polit, el podrem publicar als nostres lectors de diferents maneres ben curioses. La primera és de forma privada, de manera que només podran descarregar-se el llibre les persones escollides, la segona és lliure i per tothom, la tercera és a través del pagament social, és a dir, els usuaris només es podran descarregar l’ebook si ho comparteixen a les xarxes socials, de forma gratuïta però utilitzant les xarxes per donar èmfasi a la nostra publicació. Finalment tenim una forma de pagament, on podrem assignar un preu (en dòlars) al nostre llibre i el podrem posar a la venda.

Ja ho veuen, ja no cal tenir darrere una gran editorial per poder escriure els nostres llibres. Si consideren que no cal escriure necessàriament en paper i que la pantalla d’un lector o d’una tauleta pot ser suficient per transmetre el que volen escriure, ja tenen l’eina perfecta. Perquè no s’hi animen?

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 26/05/2013 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *