googlemaps1Avui m’agradaria parlar-los d’una eina que segurament hauran utilitzat centenars de vegades per buscar establiments, punts concrets d’una ciutat o, simplement, per conèixer altres indrets del nostre planeta. Correcte, ho han endevinat, es tracta de Google Maps, el servei de mapes més utilitzat del planeta i que porta la marca Google al darrera. Fins fa poc els havíem parlat de petites millores de l’eina, com el curiós Street View o les imatges panoràmiques del fons del mar, fins i tot van incorporar un complert sistema de navegació i que ens podia alertar de les complicacions del tràfic a temps real.

Però avui els portem un rentat de cara complert. Ara els mapes es poden veure a pantalla completa i amb una interactivitat més senzilla que demostra la tendència dels darrers temps de Google cap a les interfícies minimalistes. Però l’eina no es queda en només això, ara quan naveguem ho podrem fer d’una forma més intel·ligent, per exemple li podrem demanar que ens cerqui museus a prop de Barcelona i ens oferirà en un moment totes les possibilitats. I la seva intel·ligència no acaba aquí, ja que Google Maps millorarà segons l’ús que li anem donant, per anar refinant la cerca cada cop més segons els nostres gustos i fer la interacció més eficient i satisfactòria.

A través de la barra de búsqueda superior podrem trobar qualsevol cosa que ens proposem, a més d’oferir-nos altres possibilitats i alternatives. A més si busquem, posem per cas, un establiment, ara la informació que ens oferirà serà molt més complerta, amb horaris, preus, direcció i telèfons, gràcies a les caixes flotants que apareixen durant la mateixa navegació. I no només això, sinó que podrem trobar comentaris i opinions dels clients que han anat passant per aquest establiment. També hi podrem veure recorreguts fotogràfics; si anem a la Fontana di Trevi de Roma hi podrem veure tot un recorregut amb fotografies dels usuaris que ens ajudaran a fer-nos una idea del que hi podrem trobar.

Per provar el nou Google Maps haurem de demanar una invitació que tarda, a tot estirar, dos o tres dies.

______________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 20/06/2013

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *