DrewWagar

Avui acabem la trilogia del micromecenatge amb un cas ben curiós vist a la plataforma Kickstarter, que seria, per entendre’ns, el Verkami més potent del món. El cas és el d’una companyia especialitzada en videojocs, Frontier Development, que va engegar un projecte a Kisktarter on demanaven 1.250.000 lliures, les quals ja han assolit, per crear el videojoc Elite:Dangeous, un remake d’un clàssic dels anys 80 per ordinador. En aquest projecte demanaven la col·laboració dels usuaris de la xarxa per finançar aquest projecte amb diverses recompenses. Pels que posessin 5 lliures els regalarien un codi per poder jugar al joc, els que aportessin 20 lliures se’ls regalaria una copia original del joc, i així successivament fins arribar a aquells que volguessin posar-hi 5.000 lliures (uns 6.000 euros). La recompensa per aquell qui financés amb aquesta quantitat el joc se li oferiria la possibilitat d’escriure part del guió del joc i posar-hi la seva marca o publicitat.

Drew Wagar, un escriptor de ciència ficció i amant dels jocs dels anys 80, va veure l’oferta i no s’hi va poder resistir, però no tenia els diners. La solució? Molt senzilla, obrir un altre projecte de microfinançament a la mateixa plataforma per assolir la xifra desitjada i poder escriure part del guió del videojoc. Però clar, Wagar havia d’oferir recompenses a qui li financés la proposta, doncs per qui li posés 5 lliures li donaria una còpia digital del llibre, qui posés 25 lliures tindria el seu nom als agraïments, però la gràcia recau a les recompenses més elevades. Si algú posava 250 lliures podria posar el seu nom a un personatge secundari, nau o planeta. I pels qui posessin 500 lliures podrien posar el seu nom al personatge principal. Una recompensa que per molts amants de la ciència ficció i dels videojocs dels 80 seria altament irresistible. El resultat? Wagar va aconseguir 7.000 lliures per escriure la novel·la.

Des de n’Apps i cols no sabem si la persona que va pagar 500 lliures va obrir un altre projecte de microfinançament per pagar-lo, en tot cas, a falta de recursos, hi ha qui utilitza l’enginy.

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 10/11/2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *