autoexamen2

Farà uns mesos els vam parlar d’una iniciativa sorgida de la mà de Jordi Calvís, il·lustrador balaguerí afincat a les Borges Blanques, anomenada Popes.cat, on el creador volia donar a conèixer arreu aquest terme tan nostrat i així ajudar a la seva recuperació lingüística.

La iniciativa va tenir molt ressò i va arribar a multitud d’usuaris de la xarxa, tan és així que un internauta de Girona, l’Enric Pineda, es va posar en contacte amb Calvís i junts van crear la pàgina Popes contra el càncer, aprofitant el dia mundial del càncer de mama del passat 19 d’octubre. Amb les dades d’Enric Pineda i els grafismes de Calvís es va crear una plataforma web on a través d’infografies es donaven totes les dades per entendre més bé el càncer de mama, com el número de casos detectats a Catalunya els darrers anys, les taxes de supervivència o inclús una guia per fer-se un autoexamen, a més de diversos links a pàgines externes per aconseguir guies pràctiques o associacions de pacients.

Però la plataforma va anar més enllà i van crear el hashtag #popescontraelcancer, on a través de Twitter i Instagram els usuaris de la xarxa, tan dones com homes (que també poden patir el càncer de mama), publicaven les seves fotografies. En aquest espai hi van haver una bona participació d’usuaris que mostraven els seus pits, molts inclús amb fotografies després d’una operació d’extirpació. Tot un repte personal al qual moltes dones s’hi van sumar per demostrar que és una malaltia que, tot i perdre un pit, es pot superar. Tot i que el projecte es llencés per celebrar el dia mundial, el pàgina es mantindrà oberta, com també la participació dels usuaris.

Enhorabona per la iniciativa.

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 10/11/2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *