mzl.uwmfcfaaAny nou, vida nova. Si son fumadors i per cap d’any van signar el propòsit de no tornar a fumar mai més en algun tovalló de paper enmig d’un sopar amb excessos, tenen dues possibilitats: que al cap de dos o tres dies hagin tornat a caure a la temptació del tabac o que aguantin estoicament sense fumar, tot i que sense ungles i amb un petit canvi d’humor incorporat. Si són d’aquests últims, avui els mostrarem algunes de les millors aplicacions per deixar de fumar. Funcionen? No ho sabem, els n’Apps i cols no fumem, però al menys els haurà entretingut una estona.

Comencem amb RespirApp, un programa de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) que no és més que una guia amb trucs i consells per reduir l’ansietat, relaxar-se i promoure activitats per evitar que es torni a agafar un cigarret. L’aplicació inclou quatre fases que s’han d’anar completant poc a poc. Si es vol o es necessita, també es pot accedir a un consultori amb professionals. RespiApp és gratuïta i per Android i iOS d’Apple.

La segona que els portem és NicoStopper, un entrenador personals per controlar els mals hàbits que ens portaven a fumar. Compta amb teràpies i programes d’entrenament i autocontrol per anar desfent l’addicció a la nicotina. Té apartats d’autoajuda i un calendari on podrem anar seguint les nostres proeses sense fum. Aquesta només és per iOS i té un preu de 3,59€. Si volen convertir aquest tràngol en un joc, tenen l’aplicació Kwit, per iOS i Android. Amb Kwit trobarem objectius per desbloquejar i que ens donaran trucs i ens explicaran els beneficis de la vida sense tabac. A més, si mous el teu iPhone t’apareixeran cartes de motivació per allunyar-te de l’ansietat i fer-te sentir millor.

Tot i que, si realment volen deixar de fumar, la millor aplicació que existeix és una que es diu esport, que consisteix en deixar el seu smartphone carregant-se a la tauleta de nit mentre vostès surten a fer esport, a córrer una mica o a fer una bona caminada. I és, en molts casos, gratuïta! Apps per deixar de fumar

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 26/01/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *