Google-Plus-Facebook-TwitterAquest any passat 2013 hem vist com Google augmentava el nombre d’usuaris de la seva xarxa social pròpia però que inclús així no acabava de quallar a les rutines diàries dels usuaris de la xarxa, atrapats pel paquidèrmic Facebook i Twitter.

Tot i això, Google Plus té vora 500 milions d’usuaris actius cada mes que pugen 1,5 bilions de fotografies cada setmana, que demostra que la gent hi continua apostant i fent-se-la seva, amb noves funcionalitats que s’estrenen cada poc temps. Però pot ser l’any de Google Plus? Analitzem-ho.

Si ho acaba sent serà per culpa dels seus propis competidors. Facebook, la marca de Zuckerberg, comença a mostrar els primers símptomes de cansament, estancats en uns usuaris que ja no entren tan sovint com abans i ja no interactuen com ho feien uns mesos enrere. La publicitat intrusiva que omple el mur d’anuncis i una gestió dubtosa de les aplicacions mòbils fa que molts ja no l’hagin instal·lat a les seves tauletes, acabades d’estrenar aquesta campanya de Nadal. No és esperançador veure que l’aplicació reina a Internet no tingui cap resposta a les tauletes i es limitin a adaptar a les 10 polzades una versió caduca de mòbils. El mateix passa amb Twitter, amb una aplicació tablet mal adaptada i amb noves funcions que no han acabat d’agradar als usuaris més experimentats.

La marca de Google ja fa temps que treballa amb aquestes pantalles, que estan substituint poc a poc les dels ordinadors, i aporten solucions optimitzades i adaptades a qualsevol dispositiu per tal de garantir un consum idoni. A més, les aportacions que estan fent darrerament als camps de la fotografia i el vídeo farà que molts usuaris es fixin en aquesta plataforma, com és el cas de l’autoborrador, el combinador d’imatges o el treball conjunt amb Snapseed, una de les eines més potents d’edició fotogràfica de la xarxa.

Esperem que, a nivell de xarxes socials, aquest any sigui de canvis i novetats i que aquestes tres empreses de Silicon Valley ens ofereixin les millors seves cares i versions per tal que nosaltres, els usuaris, puguem escollir amb quina ens quedem.

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 12/01/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *