grungeJa saben que els seus n’Apps i cols preferits són uns amants de la música; els hem parlat moltes vegades d’aplicacions per escoltar música i hem explicat de què va això de l’streaming. Avui els portem una web interactiva que repassa els 100 anys del rock.

ConcertHotels.com és una pàgina de cerca d’espectacles que et troba tots els concerts, teatres, sales i demés actuacions que estiguin prop de la teva àrea. Una web d’agenda cultural com n’hi ha tantes. El cas és que ConcertHotels.com ha tingut la gràcia de crear un interactiu molt interessant amb tots els gèneres vinculats al rock i ha repassat pas a pas la seva trajectòria al llarg del segle XX.

Aquest interessant document comença visualitzant tots els estils previs al rock i al 1900, com el Blues, el Gospel o els diferents estils de folk. Poc a poc es va movent verticalment entrant en ple segle XX, passant pel Boogie Woogie, el Country o el Rhythm & Blues fins arribar a l’any 1950 on hi destaca l’etiqueta del Rock & Roll. A partir d’aquí els llaços es disparen i comencen a derivar, a partir de la dècada dels 60, en desenes d’estils, agrupats en colors segons categoria principal i obligant a l’usuari a prendre especial atenció per no perdre’s.

Tots els estils estan clarament diferenciats i trobarem, per exemple, que tots els estils derivats del Rock són de color vermell; el Metal porta el negre per bandera i el Punk funciona en color violeta. Però no acaba aquí. Amb aquest interactiu podrem veure d’on apareix cada estil i escoltar-ne una mostra. Per exemple, si cliquem a l’etiqueta Post Grunge, de mitjans del 90, l’interactiu es difuminarà i veurem clarament com s’enllaça amb el Grunge i a la seva vegada amb el Hardrock de mitjans dels seixanta. Mentre ho fem escoltarem una mostra d’Everlong, el tema per antonomàsia del Post Grunge, del grup post Nirvana Foo Fighters, gràcies als segons que deixa escoltar gratuïtament iTunes.

No es preocupin, si tots aquests anglicismes els maregen, només cal que es quedin amb un concepte clar: ni el reggaeton ni Justin Bieber apareix en aquesta fantàstica llista. Ja no tenen excusa per provar-ho! 100 anys de rock

Link de l’interactiu: http://www.concerthotels.com/100-years-of-rock

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 02/02/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *