900Avui és un dia especial pels seus vegetals preferits. Els n’Apps i cols més digitalitzats del planeta terra compleixen 100 anys, perdó, 100 articles. On hem repassat totes les novetats que han anat apareixent vinculades al món digital i d’Internet i on hem explicat algunes i molt bones iniciatives locals barrejades amb altres d’àmbit mundial. Si voleu felicitar els 100 anys d’aquesta columna, ho podeu fer amb l’etiqueta de Twitter #nAppsicols! 😉

L’aplicació d’avui es titula POP, les sigles de Prototyping On Paper, una eina molt curiosa que pot començar a canviar la forma de dissenyar i que es pot convertir en una eina molt interessant per dissenyadors i conceptualitzadors d’aplicacions. POP serveix per fer els primers esbossos i prototips de programes, de software, de jocs o d’interactius en general.

I com funciona? Molt senzill. És sabut que la gran majoria de vegades, quan tenim una idea i la volem plasmar a la realitat, la dibuixem, en un paper, tovalló i amb més o menys gràcia. La idea de POP és que aquest gràfic, aquest disseny primitiu, prengui vida. Però com podem passar del dibuix físic al món virtual? Doncs gràcies a la màgia de la nostra càmera fotogràfica del nostre telèfon mòbil. Un cop haguem fotografiat el nostre disseny, l’aplicació POP ens permetrà seleccionar els diversos elements de la pantalla per fer-los interactius. Per exemple imaginem que hem dibuixat un botó, doncs amb POP el seleccionarem i li direm que al clicar-hi damunt vagi a la següent imatge, que serà un alter dibuix que haurem fotografiat. I així podrem crear tot un entramat web o de programari en pocs minuts. Tota una simulació que podrem guardar al nostre ordinador i compartir-la on, quan i amb qui vulguem.

L’aplicació POP la podreu trobar pels dos grans sistemes operatius de mòbils, Android i iOS, de forma totalment gratuïta, tot i que de moment només en anglès. Potser és el primer pas per crear autèntiques aventures gràfiques o jocs interactius a través dels dissenys dels usuaris, que ara ho tenen molt més fàcil i ja no cal que depenguin de grans infraestructures ni extenses línies de codi.

POP: Prototyping on paper

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 23/02/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *