telegram-whattsappJa fa mesos que vam parlar de les aplicacions Whatsapp i Line, programes amb els que podem enviar missatges entre usuaris a través de la xarxa de dades del nostre smartphone. Això va revolucionar el món de la comunicació instantània i va obligar a les grans empreses de telecomunicacions a rectificar la seva línia de negoci, que basava una part important de facturació en l’enviament de missatges de text (SMS).

Aquestes aplicacions sempre han jugat a captar els usuaris amb serveis gratuïts i després oferir-los la possibilitat de pagar una quota anual, com és el cas de Whatsapp, on el servei anual costa menys d’un euro. Aquestes aplicacions han aconseguit un gruix d’usuaris molt gran, com aquesta última, que va aconseguir a finals d’any reunir 400 milions d’usuaris mensuals, o la seva competidora Line, que es va quedar en 300 milions.

El cas és que avui parlem de dues noves aplicacions que s’hi assemblen considerablement en interfície, funcionalitat i servei. Començarem per Telegram, un duplicat pràcticament calcat de Whatsapp amb algunes millores o novetats, com els grups amb participants infinits o els xat secrets amb missatges que s’autodestrueixen als pocs segons o a l’hora que l’usuari que els envia desitgi. Una nova funcionalitat que també incorpora l’aplicació Snapchat, que es basa exclusivament en enviar fotografies amb text que l’usuari receptor només podrà visualitzar durant uns pocs segons fins que s’autoeliminin del telèfon.

De Telegram podem dir que està creat per Android i iOS, és completament gratuït i té la particularitat que utilitza programari de codi obert, pel que qualsevol usuari hi podrà aportar les seves millores o optimitzacions. De fet, ja hi ha usuaris que han creta plataformes de Telegram per diversos dispositius alternatius, com un client per Windows, Linux o Mac.

Snapchat també funciona per les dues grans plataformes de mòbil existents avui dia i també és totalment gratuït.

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 16/02/2014

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *