gear-fit-mwcNo deu fer falta preguntar si han sentit anomenar això del Mobile World Congress, la fira de telèfons mòbils més important del món i que es va celebrar a Barcelona uns dies enrere. Diem que no deu fer falta preguntar-ho perquè ens ho van anunciar fins a la sopa. Sigui com sigui, un n’App i una Col s’hi van personar i els porten tot el que va donar de sí aquesta trobada mundial de telefonia.

En primer lloc cal dir que van destacar els anomenats wearables, que vindria a ser una cosa així com els portables, una espècie d’extensió dels nostres mòbils cap a altres parts del nostre cos, com per exemple, els rellotges intel·ligents, als quals ens vam referir en aquesta mateixa secció uns mesos enrere. Sembla que serà l’any d’aquests dispositius, que estan en contacte constant amb el mòbil i ens avisa cada cop que algú ens truca, envia missatges o interactua amb nosaltres. També hi vam poder veure la presentació del Samsung Galaxy S5, el germà nou de la família Galaxy S i que només ens ve a demostrar que existeix obsolescència programada, ja que no aporta gran cosa més del que aportaven els seus germans petits; una millor càmera fotogràfica i una millor gestió de la bateria. Interessants també van ser els mòbils de Nokia i Firefox per 25 dòlars i enfocats al mercat dels països en vies de desenvolupament.

La tendència d’aquest congrés sembla que és la d’augmentar prestacions que no necessitem, com mòbils que graven amb formats cinematogràfics 4K, aparells que es mouen amb la nostra mirada o dispositius que estan vinculats amb els raspalls de dents  i ens mesuren quants cops ens rentem les dents. En canvi, no hi ha cap marca que intenti millorar unes prestacions que no agraden al públic, com les bateries, les delicades pantalles o aquesta obsolescència programada.

Qui es voldrà comprar un rellotge que esgota la bateria abans d’acabar el dia i s’ha de carregar contínuament?

_____________________________________________________

Publicat al suplement Lectura del diari Segre el 16/03/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *